2018 loopt op zijn einde en we merken dat het voor bedrijven steeds moeilijker wordt om passend personeel te vinden. Aan de ene kant zien we nog veel "thuiszitters", met name 50+-ers die het lastig blijven vinden om werk te vinden. Op LinkedIN wordt er regelmatig steen en been geklaagd door deze groep. Aan de andere kant hebben bedrijven een tekort aan personeel, maar blijven ze uitermate kritisch over personeel wat zich aanbiedt. Bedrijven reageren soms niet snel genoeg waardoor een gewilde kandidaat ineens "weg" is. Door een ander weggekaapt. 

Hoe krijg je als bedrijf nu wel de kandidaat die passend is?

Wees flexibel in het profiel! Het is vooral belangrijk om te bedenken wat iemand kan en vooral wat iemand WIL! 

Wees snel en concreet in je reageren naar de kandidaat. Wil je iemand uitnodigen? Meteen agendavoorstellen doen. Niet afwachten!

Kijk goed naar je arbeidsmarktcommunicatie. Klopt dat wat je uitdraagt op bijvoorbeeld je website met de cultuur van het bedrijf? Wees hierin authentiek! En ow ja, gooi niet met jeukkreten zoals "We zijn een jong, dynamisch bedrijf". Het zegt namelijk niet zoveel.

Houd jezelf op de hoogte van salariswensen. Als jij een salaris biedt wat beduidend lager ligt dan het gemiddelde want "Ze moeten echt voor ons kiezen en niet het salaris", dan gaat het niet lukken. Er zijn meer mooie bedrijven met leuke collega's..

Mocht het nou nog niet lukken is er nog maar 1 optie. Bel ons! Wij kunnen vast wel degene vinden die jij zoekt!